torsdag 29 september 2011

Hårinpackningar


Vi tvättar vårt hår dagligen med schampo. och balsam.
Allt annat gör vi också med våra hårstrån som vi vill ha fint bevarade på vårt huvud: borstar, kammar, sätter upp det i olika frisyrer, plattar, lockar, sprayar, fönar och håller på med det dagligen.

Hur skall vi kunna bevara det för att hålla det levande och få det att fortsätta växa och få må bra. Jo, vi vet alla, en vårdande hårinpackning som vi aldrig har hemma! Men: här kommer den enkla, bästa och billigaste lösningen!
Vi kan tipsa dig hur du skall göra en ekologisk och enkel hårinpackning för ditt hår!

För dig med silkeslent hår:


Mosa en banan. Tillsätt 1 matsked olivolja och 1 matsked citronjuice och rör om. Massera in förpackningen ordentligt i det blöta håret. Låt stå i ca. 20 minuter.
Tvätta bort med schampo.


För dig med fett hår med torra toppar:


Mixa några melonbitar och massera in det i hela håret. Låt det verka i ca. 20 minuter. Skölj bort. Om du vill få håret att glänsa ännu mera kan du blanda i 1 matsked äppelvinäger i 1 liter vatten och avsluta sköljningen med denna blandning.



För dig med torrt hår:


Separera en äggula i en skål och rör om väl. Tillsätt juice av en halv citron. Rör om väl. Fördela hårförpackningen på hela hårbottnet (på rent hår) och massera några minuter. Linda håret med en handduk och låt stå i ca. 20 minuter. Skölj bort med vatten.



LYCKA TILL!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar