måndag 22 augusti 2011

Varför naturliga hud- och hårvårdsprodukter?

Kosmetiska produkter är en del av den moderna människornas vardag och därför är det viktigt att produkterna är så naturliga som möjligt. Till kosmetiska produkter hör bl.a. hårschampo, balsam, tvål, tandkräm, salvor, crémer m.m.

Hudens naturliga balans är A och O för att få behålla en frisk, fräsch och stark hud. Inte nog med det, det som vi smörjer in oss med absorberas av huden och går in i blodbanan och ut i kroppen. Så egentligen äter vår hud det vi sätter på den och hur många av oss vet egentligen vad hudvårdsprodukter innehåller?.

För oss som tillverkare är det en självklar sak att endast använda råvaror hämtade från naturen. Vi kan aldrig tro att det kan vara bra för vår hud, vårt hår, våra barn vår miljö med kemiska och syntetiska produkter.

Det är stor skillnad på att använda mineraloljor eller vegetabiliska oljor i hudcrémer och salvor. De flesta crèmer både av kända och okända märken är baserade på vaselin/paraffin (=mineraloljor). Dessa hindrar hudens egen skyddsfunktion så mycket att huden blir praktiskt taget "igenplastad".
Akta dessa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar